Erasmus Gardens

Het PLATTELANDSLEVEN in de stad

Ligging

Bereikbaarheid

De 'Ketelwijk' is eenvoudig bereikbaar via de afrit "Lennik - ULB Erasmus", tussen afritten 15 en 16 op de Brusselse ring. Na de afrit rijdt u rechtdoor op de Henri Simonetlaan en bij de tweede rotonde draait u rechtsaf op de Lennikesbaan. De nieuwe woonwijk bevindt zich net voorbij de eerste zijstraat aan de rechterkant, de Ketelstraat.

Groen en landelijk

Het terrein heeft een ideale ligging, begrensd door de landelijke en groene Ketelstraat (die aan weerszijden wordt beschermd door een extra groenzone van 10 meter), de sportterreinen van de gemeente Sint-Gillis en het Anderlechtse golfterrein .

Langs de landelijke Ketelstraat bereik je op wandelafstand de uitgebreide groenzone en vijvers van Neerpede met een enorme waaier aan indoor en outdoor sportfaciliteiten.

Openbaar vervoer

Ook het openbaar vervoer bevindt zich op wandelafstand:

  • Metrolijn 5 met eindhalte Erasmus biedt u een rechtstreekse verbinding met het centrum van Brussel (o.a. haltes Centraal station en De Brouck√®re) en via de halte Weststation kunt u overstappen op de Metrolijnen 1, 2 en 6.
  • De Lijn bus 141 (haltes Multipharma en Erasmus op de Lenniksebaan) en De Lijn bus 142 (haltes IJzerkruis op de J. Wybranlaan en Erasmus op de Lenniksebaan), verbinden het Pajottenland (Leerbeek) met het station Brussel Zuid
  • De Lijn nachtbus 620 (halte Erasmus) maakt de verbinding met de luchthaven van Zaventem
Lokale handelszaken

Twee grote commerciële centra, Shopping Cora en Westland Shopping, zijn beide vlot en in enkele minuten met de wagen bereikbaar.

De toekomstige ontwikkeling van de aangrenzende Erasmuswijk, tussen de Henri Simonetlaan en de overzijde van de Ketelstraat, zal het plaatselijke buurtweefsel versterken dankzij de bouw van een nieuwe school en kinderkribbe en de inplanting van diverse handelszaken en openbare diensten.

De nieuwe woonwijk zal zorgen voor het residentiële evenwicht met de reeds bestaande infrastructuren in de onmiddellijke omgeving : het Erasmusziekenhuis, de faculteit Geneeskunde van de ULB, de Hogeschool voor Verpleegkunde en de diversiteit aan bedrijven in de kmo-zone rond het metrostation Erasmus.

De ligging van diensten is indicatief